Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Nieuws

Huismussentil in Rijnsoever-Noord
17 februari 2017

In Rijnsoever-Noord is bij het voetbalveldje aan de Wega een huismussentil geplaatst. Voor het nieuwbouwproject Rijnsoever-Noord is een paardenstal gesloopt. Deze stal was een belangrijke locatie voor huismussen om hun nesten te bouwen. Huismussen zijn beschermde dieren. Om de verdwenen nesten te compenseren en om het nestelen van de huis ...

Gemeente wil meeuwen 'schokkeren'

17 februari 2017

De gemeente start binnenkort een proef met schrikdraad om nestelende meeuwen weg te jagen. De methode is een nieuwe manier om de overlast van deze vogels in Katwijk tegen te gaan.

6-jarig meisje overleden na valpartij in flat

16 februari 2017

Een 6-jarig meisje uit Katwijk is woensdagavond overleden aan haar verwondingen die zij opliep bij een valpartij op zondag.

Kleurrijke bouwhekdoeken voor nieuw zwembad

16 februari 2017

Leerlingen van de Groen van Prinstererschool hebben woensdagochtend bouwhekdoeken van het nieuwe zwembad onthuld.

Politie waarschuwt voor oplichters

16 februari 2017

De politie waarschuwt mensen voor oplichters. De afgelopen tijd zijn er in de Bollenstreek veel mensen slachtoffer geworden van oplichters die vaak zogenoemde babbeltrucs gebruiken.

Wereld-kampioen vogelen komt naar Katwijk

15 februari 2017

De Vogelclub Katwijk heeft komende vrijdagavond, 17 februari, een bijzondere gast. Arjan Dwarshuis doet verslag van zijn (geslaagde) poging in 2016 om het wereldrecord vogels kijken te verbeteren.

Katwijkse schaatsers in TeamNL Special Olympics

15 februari 2017

In Den Haag werd afgelopen zaterdag TeamNL gepresenteerd. Genodigden, sponsors, ouders en verdere familie konden de sporters bewonderen in hun wedstrijd- en trainingskleding. Een heuse catwalk was er opgesteld. Namens IJsclub Voorwaarts uit Katwijk zitten de sporters Marieke Kuijt, Michelle Zeeman, ...

Vijf Katwijkers verkiesbaar bij Tweede Kamerverkiezingen

14 februari 2017

De verkiezingen voor de Tweede Kamer krijgen een minuscuul Katwijks tintje. Op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staan 5 kandidaten uit Katwijk. In totaal staan er 1.164 mensen op de lijst.

Diamanten huwelijk: Nooit kwaad naar bed gaan

14 februari 2017

Het is op woensdag 8 februari een grauwe en troosteloze dag, maar niet in huize Hus aan de Jaap Bergmanstraat. Daar denken Leen Hus (81) en Judith Hus-van Duijn (80) terug aan de dag waarop zij zestig geleden elkaar de ringen om schoven.

Valentijn zorgt voor topomzet bij Flora

14 februari 2017

Royal FloraHolland heeft ruim 300 miljoen bloemen en ruim 20 miljoen planten verhandeld tijdens de Valentijndrukte. De drukte op de bloemenveiling zorgde ervoor dat de aanvoer van bloemen in de week voor Valentijn bijna verdubbelde ten opzichte van een normale week. Het bedrijf haalde een weekomzet ...

Grip op de Knip stopt met inloopspreekuur

13 februari 2017

De Katwijkse hulporganisatie Grip op de Knip stopt met het inloopspreekuur. Mensen die in financiële nood verkeren bereiken de hulporganisatie via andere kanalen. Coördinator Gert Verhoeff is er niet rouwig om. 'Het gaat erom dat we bekend zijn onder de Katwijkers. In een jaar tijd is er welgeteld ...

Inschrijving LadiesRun geopend

13 februari 2017

Ladies’Circle aan Zee organiseert op zaterdag 17 juni weer de LadiesRun Katwijk. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd voor dames gaat dit jaar naar de Make-a-wish Foundation.

Uitzending Proefkonijnen in Katwijk

13 februari 2017

Kun je surfen op de golf die ontstaat bij een dijkdoorbraak? Presentatoren Geraldine Kemper en Jan Versteegh van het tv-programma Proefkonijnen namen op 3 januari de proef op de som in Katwijk.

Nieuwe vlaggen bij gemeentehuis

11 februari 2017

De gemeente heeft deze week twee vlaggen gehesen op het gemeentehuis die daar permanent zullen wapperen. Aan de kant van de Zeeweg staan twee vlaggenmasten waar de Nederlandse vlag en de gemeentevlag in te zien zijn.

Katwijks Museum ontvangt donatie van 10.000 euro

10 februari 2017

Kees van der Plas heeft bij zijn afscheidsreceptie als notaris bij notariskantoor Verhees 10.000 euro aan het Katwijks Museum geschonken. Van der Plas vroeg bij zijn afscheid aan de genodigden om in plaats van bloemen, flessen wijn en cadeaus, een donatie te doen aan het museum.

Gemeente pakt gladde stenen in centrum aan

10 februari 2017

Op enkele plekken in het centrum liggen klinkers die glad zijn geworden. De gemeente gaat in maart de gladde klinkers in de Badstraat en Voorstraat (vanaf Boulevard kant tot aan kruising met Noordeinde en Dwarsstraat) opruwen. Uit een test blijkt dat opruwen goed werkt. De werkzaamheden zullen maxim ...

Bewoner Irissenstraat schrikt van inbreker in slaapkamer

09 februari 2017

Een bewoner aan de Irissenstraat in Rijnsburg is zich woensdagavond rond 21.00 uur rot geschrokken toen een inbreker met een zaklamp zijn slaapkamer in kwam lopen.

Bewoners Prins Bernhardlaan kiezen voor sloop en nieuwbouw

09 februari 2017

De stemmen zijn geteld. Afgelopen dinsdag ontvingen de bewoners van de maisonnette woningen in de Prins Bernhardlaan in Katwijk de officiële uitslag van de stemming waarbij ze de keuze hadden uit groot onderhoud van hun woningen of nieuwbouw. De meerderheid koos voor nieuwbouw.

Nieuwe afrit A44-Flora: helft minder vrachtverkeer op Rijnsburgerweg

08 februari 2017

De nieuwe aansluiting voor vrachtwagens vanaf de rijksweg A44 naar de locatie Rijnsburg van Bloemenveiling FloraHolland is een succes. Dat blijkt uit de telmetingen op de Rijnsburgerweg. De aansluiting is inmiddels ruim een half jaar in gebruik en bedoeld om vrachtverkeer met de bloemenveiling als b ...

In gesprek met redacteur van De Rijnsburger

08 februari 2017

Breng een bezoekje aan de redacteur van De Rijnsburger

70 jaar getrouwd: Het hoogtepunt van ons leven

08 februari 2017

'We zijn nog aan het nagenieten van ons feestje', glimt de nog vitale Trijntje Herbert (87). De op zijn gemak zittende echtgenoot Willem (92) knikt instemmend. 'Mooi om zoiets te mogen beleven.' Zeventig jaar in de echt verbonden, slechts weinigen is dit gegeven.

+ Meer nieuws
© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer