Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

College wil uitstraling Boulevard doortrekken naar Allegonda

03 april 2017

Het monument villa Allegonda wordt op dit moment in ere hersteld. Het pand vormt volgens de gemeente 'een fraaie afronding van de Boulevard'. Voor de gemeente is dit aanleiding om de Katwijkse Boulevard door te trekken tot deze 'beeldbepalende plek', zodat er een aansluiting komt die past bij de huidige kwaliteit van de Boulevard. Het geld komt uit de verkoop van het parkeerterrein naast voormalig hotel Savoy. Daarvan wordt ook de reserve voor monumenten deels aangevuld.

De ontwerpers van Kustwerk Katwijk (OKRA Landschapsarchitecten) hebben een voorstel gemaakt om de openbare ruimte van de kop van de Noord-Boulevard in te richten met dezelfde straatmaterialen als op de gehele Boulevard. Hierdoor wordt de uitstraling van de Boulevard doorgezet tot aan Villa Allegonda. Er ontstaat dan volgens de gemeente 'een stedenbouwkundig samenspel met een duurzaam karakter'.

Belangrijk architectuurmonument

Het nieuwe ontwerp is afgestemd met gebruikers en belanghebbenden in de omgeving. Door restauratie van Villa Allegonda en de inpassing van het gebouw in de openbare ruimte verkrijgt de gemeente Katwijk een belangrijk architectuurmonument in originele staat.

Banken

Op de noordpunt van de Boulevard wordt ook een nieuwe bank gerealiseerd waar jong en oud kan genieten van de deze levendige en historische plek. De huidige bank gebruiken we aan de zuidkant, naast de Viskiosk van Hartevelt. Deze bank wordt geschikt gemaakt aan de wensen van de ouderen die van die plek gebruik maken. De raad is gevraagd om in april in te stemmen met de voorgestelde verdeling van de verkoopopbrengsten. Bedoeling is de werkzaamheden in 2017 te realiseren.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer