Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

FC Rijnvogels ook in Scheveningen onderuit

27 februari 2017

Sprak trainer Hein van Heek vorige week nog 'We gaan met vertrouwen naar Scheveningen' was de wens als de vader van de gedachte. Natuurlijk moet je altijd vertrouwen blijven houden maar op Houtrust werd dit door de thuisclub ondermijnd. Met 3-0 beten de Vogels in het Scheveningse zand.

Het was voor de Katwijkse oefenmeester puzzelen om de juiste formatie binnen de lijnen te krijgen. Om uiteenlopende redenen kon hij niet beschikken over Bright Ampong, Sander van der Horst, Sonny ten Hoope, Wouter Soomer en Jaap van Duijn. Derhalve stond er een totaal andere formatie in het veld dan in de heenwedstrijd waarin Scheveningen met een 1-1 gelijkspel de handjes dicht mocht knijpen. Nu waren de gastheren zeker in de beginfase de bovenliggende partij met snelle combinaties en een paar mogelijkheden op de openingstreffer.

 

Dat deze er na een kleine twintig minuten toch kwam was na een ongelukkige handsbal van een van de betere Rijnvogels, Rob Zandbergen. Op appel van de assistent ging de bal op de stip. Penaltykiller Peter Messemaker werd dit keer door Tim Peters de Scheveningse bosjes ingestuurd. Langzaam maar zeker pakten de Vogels de draad weer op maar kwamen niet tot een tegentreffer maar waren er dichtbij. Na een inzet van Romano van der Stoep was de paal naast doelman Sven Wolsheimer een letterlijke sta in de weg. Rust derhalve 1-0.

 

De eerste twintig minuten na de thee kwamen de Rijnvogels goed in hun spel en kregen grip op het middenveld nadat Peter Messemaker met een reflex de 2-0 had verijdeld. Het leek er even op dat zij de licht bovenliggende partij werden. In een gelijkmaker kon dit echter niet worden uitgedrukt. De wissel van aanvaller Jop Verhagen voor Mitchell Theuns pakte niet goed uit want het middenveld werd nu door de thuisclub overgenomen. De 2-0 hing in de grauwe lucht en die werd na niet al te gretig verdedigen van dichtbij door Marvin Nieuwlaat ingeschoten. Min of meer einde wedstrijd voor de roodwitten waarvan er enkelen ver van hun normale vorm bleven.

 

Een curieuze goal waarbij de bal volgens ooggetuigen niet geheel over de lijn zou zijn geweest betekende einde wedstrijd. Invallers Jop Verhagen en Ogur Kaya konden ook niet dat extra's brengen om er nog een duel van te maken. Zoiets mag je ook niet van hen verwachten. Bij de Katwijkers ging er te veel mis. Foutieve passes oké, dat kan gebeuren. Maar met het schuim op de mond spelen in de huidige benarde situatie waarin het team verkeert, was ook niet altijd zichtbaar. En dat in een fase waarin alles tot uit de tenen moet komen. Met kromme tenen keerden de meegereisde fans richting Katwijk. De zorgelijke blikken op hun gelaat spraken boekdelen.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer