Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Hallelujah brengt Matthäus Passion voor zestigste keer

28 februari 2017

Het Christelijk Oratorium Koor 'Hallelujah' bereikt dit voorjaar een bijzondere mijlpaal. Voor de zestiste keer zingt het koor de Matthäus Passion van J.S. Bach. Op vrijdag 7 april zal het koor in de dorpskerk van Katwijk aan de Rijn voor een talrijk gehoor zich weer van haar beste kant laten horen.

Het wordt dus de zestigste keer dat het koor de Matthäus Passion uitvoert. Tot voor een jaar geleden werden er twee uitvoeringen gegeven. Vanwege de hoge kosten om professionele musici en een orkest in te huren heeft het bestuur besloten in het vervolg de Matthäus Passion eenmalig uit te voeren.

Voorzitter Ellen van der Laan en PR man Willem Verloop betreuren dit maar het is niet anders. 'Maar we gaan ook nu weer voor kwaliteit', is het duo eensgezind en leeft enthousiast naar de zevende april toe. Deze compositie van Johan Sebastiaan Bach is een stuk dat de 72 zangers en zangeressen in de greep houdt. 'Gelukkig melden er zich ook steeds meer jongeren aan bij ons koor', oogt Van der Laan tevreden. 'Het is een culturele traditie geworden waar wij zuinig op willen zijn en die wij willen koesteren', benadrukt Verloop. 'Hallelujah' werd in 2000 al Koninklijk onderscheiden, een kroon op het werk.


Van heinde en verre

Het jubilerende koor kan bogen op een grote belangstelling. Zelfs van uit het oosten des lands zijn er al enkele tientallen kaarten in de voorverkoop geboekt. Het geeft eens te meer aan dat Hallelujah in de loop der jaren naam en faam heeft verworven. De zestigste uitvoering wordt het laatste concert van dirigent Sytze Stel, voor hem dus ook een bijzondere dag.

Er wordt de komende weken intensief gerepeteerd om ook enkele aanpassingen in de uitvoering onder de knie te krijgen. 'Er zijn jaarlijks kleine veranderingen in het stuk', weet Ellen uit ervaring.

Het doet niets af aan de inhoud van de uitvoering die al jarenlang een volle kerk trekt. Waar weinigen weet van hebben is dat de kosten om weer tot een optimale performance te komen hoog zijn. 'Voor het inhuren van profs zijn we al gauw vijftienduizend euro's kwijt', licht Verloop toe. 'Een tweede uitvoering kost nog meer en dat geld is er helaas niet, dus wordt het dit jaar een eenmalig concert'. Het bestuur hoopt het aantal sponsors flink uit te breiden.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer