Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Het gezicht van RTV Katwijk verlaat omroep

09 maart 2017

Carolien van Egmond is per direct weg bij RTV Katwijk. Dat schrijft de presentatrice in een brief aan de gemeenteraad. Ook Gijsbert Schrijvers heeft aangegeven dat hij zijn functie als Hoofdredacteur Televisie neerlegt.

Van Egmond en Schrijvers zijn niet de enigen die de omroep verlaten. RTV Katwijk-voorzitter Willem Meijvogel laat weten dat er ongeveer vijf vrijwilligers zijn opgestapt.

Door het vertrek ontstond er commotie waardoor de voorzitter besloot een brief te sturen aan de gemeenteraad. Daarin schrijft hij dat de omroep draait met een groot aantal vrijwilligers. ‘Logischerwijze komt het daarvoor veel op de avonduren aan en wordt soms de werkdruk op grond van deskundigheid en ervaring soms te veel bij enkelen neergelegd. Maar het uitgangspunt blijft, dat er altijd kwaliteit en objectiviteit moet worden nagestreefd. En dat brengt op de werkvloer soms spanningen met zich mee.’

Werkdruk

De werkdruk was volgens Meijvogel voor Schrijvers de aanzet om niet langer de hoofdredactie op zich te nemen. Wel blijft hij nog bij de omroep betrokken.

De keuze van Schrijvers leidde er toe dat hét gezicht van RTV Katwijk, Carolien van Egmond, zich niet langer meer voor de omroep wil inzetten. Meijvogel schrijft dat de Rijnsburgse in haar beleving géén verantwoorde en kwalitatieve producties meer kan leveren.

Crisis

Naast Schrijvers en Van Egmond is er nog een aantal vrijwilligers opgestapt, maar volgens Meijvogel is er geen sprake van een crisis. ´Er is absoluut geen onenigheid tussen het bestuur en de vrijwilligers. We kunnen gewoon nog samen door één deur.´

Van Egmond deed onder andere de presentatie van RTV Magazine, het maandelijkse gesprek met de burgemeester, deed live verslag van de verkiezingen, de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en oranjefestiviteiten. De omroep heeft inmiddels een vervanger gevonden.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer