Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Huismussentil in Rijnsoever-Noord

17 februari 2017

In Rijnsoever-Noord is bij het voetbalveldje aan de Wega een huismussentil geplaatst. Voor het nieuwbouwproject Rijnsoever-Noord is een paardenstal gesloopt. Deze stal was een belangrijke locatie voor huismussen om hun nesten te bouwen. Huismussen zijn beschermde dieren. Om de verdwenen nesten te compenseren en om het nestelen van de huismus in dit gebied te ondersteunen is nu de huismussentil geplaatst.

Naast de huismus en de ringmus, kunnen ook mezen gebruik maken van deze nestkast. De huismussentil is zeshoekig en opgebouwd uit drie ringen met nestkasten. Het geheel staat bovenop een stalen paal en biedt plaats aan 54 broedpaartjes. Mussen maken vanuit de wijk voedselvluchten naar Park Rijnsoever en de noordduinen.

Huismus

Door verstedelijking en veranderingen in hun leefomgeving heeft de huismus het de laatste jaren steeds moeilijker. Wie de huismus wil helpen, kan dit doen door wintergroene struiken in de tuin te planten. Of door in de winter voedsel aan te bieden. Het leefgebied van de huismus is vrij klein. De huismus vindt graag een broedplaats in of tegen gebouwen, boerderijen, maneges en kinderboerderijen. Inwoners kunnen de huismus ook helpen door één of meerdere nestkastjes voor huismussen op te hangen.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer