Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Jeu-de-boulesbanen in de maak

04 april 2017

Lang verwacht, maar toch gekregen. Zo ervaren Ton Diepenhorst en Ton van der Waal het feit dat er groen licht kwam voor de aanleg van jeu de boules-banen bij sporthal Cleijn Duin. De werkzaamheden aan de banen zijn nu een week bezig.

In 2011 ging het idee leven bij Ton van der Waal en Ton Diepenhorst om een jeu de boules-vereniging op te zetten. Een artikel in de Katwijk Speciaal bracht veel reacties teweeg. Maar waar moest er gespeeld worden? Het oog viel op het gras veld voor sporthal Cleijn Duin.

Het had heel wat voeten in de aarde, maar nu is het toch zo ver. Er wordt hard gewerkt om een waar complex aan pétanquebanen aan te leggen. Er komen niet minder dan 14 banen, elk 15 meter lang en 3 meter breed. De aanleg geschiedt helemaal professioneel volgens de regels van de sport. Bij de banen ligt ook het eigen clubhuis, waar men een kop koffie kan drinken.

De beide initiators zijn erg blij. Op 28 maart staken zij symbolisch de spade in de grond. Zij verwachten echt in een behoefte te voorzien.

'Als je een jaar of 50, 60 bent, dan ga je niet meer voetballen of tennissen', zegt Ton Diepenhorst. 'Maar er zijn veel senioren voor wie het werk wegvalt en die alleen komen te staan. Jeu de boules biedt dan een sociaal gebeuren. Je bent er helemaal bij betrokken. Met elkaar speel je een leuk spel. Tegelijkertijd leer je veel nieuwe mensen kennen.' 'We denken echt dat bij heel veel mensen hieraan behoefte is', vult zijn compaan aan. 'Er zijn legio mensen die alleen zijn en een leuke vrijetijdsbesteding zoeken.'

Directeur Vincent Venlo van het Sportbedrijf is ook erg te spreken over deze nieuwe uitbreiding. 'Als Sportbedrijf willen we zo veel mogelijk sport voor iedereen faciliteren. Het is mooi dat Cleijn Duin nu ook multifunctioneel wordt gebruikt.'

Naar verwachting zijn de banen eind april klaar. Dan is het tijd voor een oprichtingsvergadering en wordt er ook een bestuur gekozen. Het is de bedoeling dat er van maandag tot en met vrijdag gespeeld wordt van 13.30 tot 16.00 uur. Twee keer per week kan men ook 's avonds spelen. Op zaterdagmorgen zijn de banen open voor de training. Het streven is om de contributie laag te houden.

Meer informatie en aanmelden bij Ton van der Waal, tel. 06-11305800 of ton.vander.waal@ziggo.nl

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer