Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Katwijk neemt deel aan stichting Unmanned Valley Valkenburg

03 april 2017

Het college van burgemeester en wethouders van Katwijk heeft ingestemd met deelname aan de stichting Unmanned Valley Valkenburg. Naast Katwijk nemen ook de TU Delft en vertegenwoordigers van de sector zitting in de stichting. De stichting wordt gefinancierd door overheid en bedrijfsleven. Het college wil 15.000 euro bijdragen aan het startkapitaal van de stichting.

De stichting richt zich op het mogelijk maken van buiten testen van drones op Valkenburg. Het buiten testen op Valkenburg is van cruciaal belang voor de economische ontwikkeling van Unmanned Valley. De stichting draagt zorg voor de op te stellen procedures en handboeken en vraagt tevens ook de benodigde vergunningen en regelingen aan om het testcentrum voor drones mogelijk te kunnen maken.

Daarnaast waarborgt de stichting de veiligheid, neutraliteit en vertrouwelijkheid op Unmanned Valley Valkenburg. De stichting moet er zorg voor dragen dat het buiten testen van drones op Valkenburg veilig gebeurt en geen negatieve impact heeft op de leefomgeving. Dit is van belang voor de economische ontwikkeling en vertrouwen van en in het dronecluster. De stichting waarborgt daarnaast de neutraliteit van het testcentrum. Het is van belang dat alle gebruikers onder dezelfde voorwaarden gebruik kunnen maken van de voorzieningen. En gezien het innovatieve karakter van het cluster tevens ook dat de vertrouwelijkheid van bedrijfskennis gewaarborgd is.

Op donderdag 20 april wordt de gemeenteraad nog in de gelegenheid gesteld om wensen en bedenkingen met het college te overleggen.

De gemeenteraad van Katwijk heeft op 26 januari besloten vast te houden aan het programma van het masterplan én Unmanned Valley de ruimte te geven om te starten, met perspectief op de doorontwikkeling naar een ‘Valley’. Gedurende vijf jaar wordt Unmanned Valley geëvalueerd ten aanzien van het succes en de economische haalbaarheid en de impact op de leefomgeving. De gemeente is inmiddels gestart met het ontwerpend onderzoek om te bekijken of de economische en ruimtelijke ontwikkeling van Unmanned Valley en de woningbouwopgave verenigbaar zijn op Projectlocatie Valkenburg.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer