Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

KNRM Katwijk bereid Flyboardteam voor op bijzonder actie

03 april 2017

De bemanning van het KNRM station Katwijk aan Zee heeft afgelopen zaterdag een bijzondere oefening gedaan met het Flyboardteam Nederland. Dit in samenwerking met de Katwijkse Reddingsbrigade. Deze oefening stond in het teken van veiligheid en voorbereiding en werd vast gelegd door 'Hart van Nederland'. Niet zo zeer vanwege de oefening, maar vanwege de uitdaging die het Flyboardteam aangaat.

Stephan en Bo van het Flyboardteam uit Warmond, willen het bekende Noordzeekanaal tussen Engeland en Frankrijk oversteken op een Flyboard en noemen deze uitdaging de 'Canal Challenge 2017'. Met deze uitdaging hopen zij genoeg geld in te kunnen zamelen voor de verschillende behandelingen in Duitsland voor Petra, de vrouw van Stephan en moeder van Bo. 

Petra is in oktober 2015 gediagnosticeerd met een zeer agressieve hersentumor. De geschikte medische apparatuur is pas in 2018 voorhanden in Nederlandse ziekenhuizen. Daar kan het gezin niet op wachten. Zorgverzekeraars betalen echter niet uit voor een behandeling in Duitsland, ondanks dat deze apparatuur volgend jaar wel in Nederland beschikbaar is.

Oefening

Zaterdagmorgen trainden de flyboarders in de Noordzee voor Katwijk, onder toeziend oog van de vrijwilligers van de KNRM en de Reddingsbrigade. Daarnaast werd door de bemanning direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om te oefenen met de flyboarders. Zo werd onder andere geoefend op het binnen halen van een van hoogte gevallen flyboarder op het water. 

Naast het oefenen werd door de bemanning aan beide flyboarders uitleg gegeven over veiligheid en het gebruik van een handstakellicht. Dat laatste hebben beide heren ook gelijk in de praktijk geoefend. 

Het fragment in de uitzending van 'Hart van Nederland' vind je hier.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer