Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Niet meer struinen in Katwijkse Coepelduijnen

10 maart 2017

Het voorjaar staat op losbarsten. In maart beginnen veel dieren met het bouwen van nesten en krijgen hun jongen. Om de prille ouders en hun pasgeboren kroost niet te verstoren, gelden in de Zuid-Hollandse duingebieden van Staatsbosbeheer dan andere regels. Vanaf woensdag 15 maart, moeten honden weer worden aangelijnd.

Het beschermd natuurgebied Coepelduijnen, de duinen tussen Katwijk en Noordduinen, waar buiten het broedseizoen vrij gestruind mag worden, is van 15 maart tot 15 augustus helemaal afgesloten voor bezoek vanwege de vele aanwezige kwetsbare plant- en diersoorten.

Het fietspad aan de zeekant en de wandelroute rondom Coepelduijnen blijft wel open voor publiek. Op 15 augustus mag de hond weer los en gaan de hekken van Coepelduijnen weer open.

Boete

De boswachters geven de eerste dagen nog een waarschuwing, maar daarna worden de eigenaren van loslopende honden op de bon geslingerd. De bekeuring kost 100 euro.

Honden mogen wel los op een aantal delen van het strand, de ‘Trimbaan’ in Noordwijk en in de losloopgebieden ten noordoosten en ten zuiden van Coepelduijnen. Net als buiten het broedseizoen is wandelen, fietsen en paardrijden alleen toegestaan op de daarvoor bestemde paden en gemarkeerde routes.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer