Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Nieuwe burgemeester vanavond voorgedragen

20 maart 2017

De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakt vanavond bekend wie er in de voetsporen treedt van Jos Wienen, Boelhouwer van Wouwe en Willemien van Montfrans-Hartman. Wie wordt de nieuwe burgemeester van Katwijk?

De commissie bestaat uit de tien fractievoorzitters, die gesprekken heeft gevoerd met een selectie van de kandidaten voor het burgemeesterschap. Vanavond om 20.00 uur wordt in een vertrouwelijke vergadering met de gemeenteraad daarover gepraat. 

Direct na dit besloten deel volgt een openbare vergadering. Dan maakt de voorzitter van die commissie bekend welke kandidaat de gemeenteraad als eerste voordraagt als de nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Katwijk. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester op 18 mei in Katwijk wordt beëdigd.

Geinteresseerden kunnen vanavond thuis vanaf de bank via RTV Katwijk kijken naar de bekendmaking. Er live bij zijn kan ook. De Burgerzaal van het gemeentehuis is vanaf 20.00 uur geopend. 

Sollicitanten

In de sollicitatieperiode hebben 21 mensen aan de commissaris van de Koning laten weten dat zij de nieuwe burgemeester van Katwijk willen worden. Tien sollicitanten zijn burgemeester (geweest) en vier sollicitanten zijn (voormalig) wethouder of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld. De jongste sollicitant is 16 jaar en de oudste sollicitant is 64 jaar. De kandidaten zijn lid van het CDA, de ChristenUnie, de PvdA, de SGP en de VVD; een aantal sollicitanten is geen lid van een politieke partij. De groep van eenentwintig sollicitanten bestaat uit zestien mannen en vijf vrouwen. De commissaris van de Koning heeft een voorselectie van kandidaten gemaakt die naar zijn mening op basis van het profiel en hun kwaliteiten in het bijzonder voor het burgemeesterschap van Katwijk in aanmerking komen.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer