Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

11 april 2017

Oranjevereniging Katwijk aan Zee organiseert in samenwerking met atletiekvereniging (AV) Rijnsoever op Koningsdag, donderdag 27 april, de 39de Ronde van Katwijk. Deze wedstrijd is onder Katwijkers zeer populair en inmiddels een echte klassieker te noemen.

Naast wedstrijdlopers uit Katwijk en de hele regio nemen er ook veel recreanten aan deze wedstrijd over een supersnel, door vele toeschouwers omzoomd parcours, deel. Een mooier begin van je Koningsdag kun je niet hebben.

Zoals gewoonlijk wordt het weer een spannende strijd. Welke atleten kunnen de winnaars van vorig jaar, Pieter Houtekamer in 19.52 en Vanessa van Voskuijl in 23.04, van de troon stoten? Maar net zo spannend is wellicht je eigen Ronde van Katwijk; loop je voor eigen publiek een nieuw persoonlijk record. Of misschien is de Ronde voor jou een ontspannen en sportief begin van de dag. Aarzel niet, doe mee.

Route

De afstand van de Ronde van Katwijk bedraagt zes kilometer. De start is om 9.30 uur. Na de start gaat het over de Boulevard richting villa Allegonda en via de Rijnmond verder naar de Hoorneslaan. Vervolgens over de Julianabrug en langs het gemeentehuis naar de Boslaan. Via Parklaan en Drieplassenweg komt men weer terug bij de finish op de Boulevard. Daarnaast is er ook een kinderloop op de Boulevard; de kinderen van 6 tot 9 jaar lopen 1 kilometer en starten om 08.30 uur; de 10- tot 12-jarigen 2 kilometer en zij starten om 08.50 uur. Na afloop ontvangen alle kinderen een mooie medaille en is er voor de beste drie jongens en de beste drie meisjes een beker.

Start

De start van zowel de kinderloop als de Ronde van Katwijk zelf is op de Boulevard nabij hotel Noordzee. Inschrijven kan op 27 april tot uiterlijk 10 minuten voor de start in de AV Rijnsoevertent, die op het evenementenplein tegenover hotel Noordzee staat. Het inschrijfgeld bedraagt bij deze na-inschrijving €9,00 voor de Ronde van Katwijk en €3,00 voor de kinderloop. Wil je de inschrijfdrukte ontlopen en verzekerd zijn van een startnummer? Schrijf je dan van tevoren in. Je ontvangt dan bij je inschrijving je startnummer en een zeer functioneel T-shirt (zolang de voorraad strekt). Je betaalt dan €8,00 voor deelname aan de Ronde van Katwijk. Deelname aan de kinderloop kost in de voorinschrijving €3,00

Voorinschrijving kan vanaf woensdag 12 april bij Runningcenter Katwijk, Princedwarsstraat 2a, Katwijk aan Zee 071 4014260) en op zaterdag 22 april van 13.30 tot 17.00 bij de inschrijfkraam voor de winkel van Saton Optiek, Princestraat 38.

Begin Koningsdag sportief en schrijf je in. Mocht je niet mee lopen; de organisatie is nog heel hard op zoek naar een aantal vrijwilligers, die langs de route willen posten. Zonder vrijwilligers zijn evenementen als de Ronde van Katwijk immers niet mogelijk.

Belangstelling? Mail: leenvanrijn60@gmail.com.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer