Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Onderzoek naar nieuwe locatie voor RTV Katwijk

14 maart 2017

Het huidige pand van RTV Katwijk aan de Rahussentraat is te klein en voldoet niet meer aan de wensen en eisen. Doordat het huidige huurcontract loopt tot mei 2018 zoekt RTV naar een andere locatie. Onderzocht is of de voormalige bibliotheek aan de Fresiastraat in Katwijk aan den Rijn geschikt zou kunnen zijn als nieuwe locatie. De verbouwing en aankoop van dit pand blijkt veel meer te gaan kosten dan de 857.000 euro die beschikbaar is voor de herhuisvesting. In overleg met RTV Katwijk onderzoekt de gemeente daarom een aantal alternatieven. Begin april is dit onderzoek afgerond en zal het college een voorstel doen aan de gemeenteraad.

In de zoektocht naar een geschikte locatie zijn de afgelopen jaren door RTV Katwijk en de gemeente al verschillende panden bekeken zoals: de voormalige Visserijschool, het voormalige gemeentehuis Valkenburg, een bedrijfspand aan de Heerenweg en huisvesting in het 'project' Oeverpolder. Om financiële redenen, vanwege de grootte van het pand of omdat er een andere bestemming aan gegeven is bleken die locaties niet haalbaar te zijn.

Hoge kosten

Helaas blijkt dat de kosten voor een verbouwing van het voormalige bibliotheekgebouw hoger uitvallen. Dat komt door het achterstallige onderhoud, de aanwezigheid van asbest en de te nemen duurzaamheidsmaatregelen om te voldoen aan het duurzaamheidslabel A (onder andere gevel en dak isolatie, extra kwaliteit dubbele beglazing, warmte terugwinningsinstallatie, LED-verlichting).

Wethouder Jacco Knape: 'Ik hoop dat het onderzoek naar alternatieven nu eindelijk een geschikte locatie op zal leveren. De belangrijkste uitgangspunten zijn dat het pand op korte termijn beschikbaar is, het investeringsbedrag om het pand aan te kopen en verbouwen moet binnen het budget passen en het programma van eisen moet uitvoerbaar zijn'.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer