Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Opbrengst veiling eerste Hollandse Nieuwe naar 'Wish-on-Wheels'

20 maart 2017

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 13 juni traditioneel geveild. Onder het motto 'echte maatjes laten liefste wensen uitkomen' gaat de opbrengst dit jaar naar Make-A-Wish Nederland. Wendy van Dijk, ambassadeur van dit goede doel, doet de presentatie van dit evenement.

Het Nederlands Visbureau organiseert ieder jaar de veiling van het eerste vaatje en de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat Make-A-Wish Nederland. De stichting houdt zich dagelijks bezig met het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

Wish-on-Wheels

De stichting zelf heeft ook één grote wens: een 'Wish-on-Wheels'. De stichting wil graag een speciale bus, uitgerust met alle materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. Deze bus is bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen. Directeur Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau: 'Wij zien graag dat de opbrengst van de veiling naar een concreet en tastbaar project gaat. De 'Wish-on-Wheels' -bus kan van waarde zijn voor veel kinderen en hun ouders en we hopen daarom natuurlijk ook dit jaar weer op een mooie opbrengst om dit goede doel letterlijk en figuurlijk op weg te helpen'.

Opbrengst

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is traditioneel in Scheveningen, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Vorig jaar leverde het eerste vaatje 90.000 euro op. De opbrengst ging toen naar Stichting Het Vergeten Kind. 

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer