Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Politie waarschuwt voor oplichters

16 februari 2017

De politie waarschuwt mensen voor oplichters. De afgelopen tijd zijn er in de Bollenstreek veel mensen slachtoffer geworden van oplichters die vaak zogenoemde babbeltrucs gebruiken.

Een smoesje over autopech kwam een 81-jarige inwoner van Lisse duur te staan. De hulpvaardige man had niet door dat de twee geraffineerde oplichters die zich op slinkse wijze naar binnen wisten te praten, het hadden voorzien op zijn geld en sieraden. 'Laat u niets op de mouw spelden en laat niemand binnen wat ze ook verzinnen', waarschuwt de politie.

Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze bellen aan en stellen zich voor als medewerkers van de thuiszorg of het energiebedrijf of als nieuwe buur. Ze kunnen u om hulp vragen, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi, maar het kan ook zijn dat ze u iets willen aanbieden. Ze vertellen dat ze bloed komen prikken, komen een taart brengen of willen graag zien hoe u uw huis heeft ingericht. Soms leggen ze al op straat of in de supermarkt contact en komen dan of dezelfde dag of een paar dagen later aan deur met het smoesje dat het zo’n leuk gesprek was. Eenmaal binnen zorgt de dader - soms zijn het er meer - dat u wordt afgeleid. Wanneer hij of zij weer weg is, ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn.

Waarschuw ouderen

'Iedereen kan helpen om het oplichters zo lastig mogelijk te maken', adviseert de politie. 'Vertel uw ouders, grootouders of oudere buren dat er regelmatig babbeltrucs plaatsvinden. En dat het helemaal niet onbeleefd is om onbekenden niet binnen te laten. Vooral als ze voelen dat er iets niet klopt. Adviseer ze om in dat geval ook direct de politie te bellen via alarmnummer 112.'

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer