Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Statushouders tekenen participatieverklaring

03 maart 2017

Tien statushouders hebben dinsdag bij de gemeente een participatieverklaring getekend. Met deze ondertekening starten zij hun inburgeringstraject. In deze verklaring staan de Nederlandse normen en waarden. Dit moet er ook voor zorgen dat ze makkelijker hun weg vinden in de Nederlandse samenleving.

Met de ondertekening verklaart de statushouder van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving kennis te hebben genomen en deze te respecteren.

 

In Katwijk start het inburgeringstraject met het ondertekenen van de verklaring met een officieel tintje. Het vervolg bestaat uit een traject op maat waarbij er wordt toegewerkt naar optimale participatie en integratie binnen de Katwijkse samenleving.

Leren van de Nederlandse taal en gewoonten staat hierin centraal. Door taalondersteuning en verschillende activiteiten worden de statushouders begeleid in dit traject.

 

Het kabinet streeft ernaar om per 1 juli 2017 de participatieverklaring op te nemen in de Wet inburgering. Het participatieverklaringstraject is dan verplicht voor alle nieuwkomers.

 

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer