Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

’t Heen in beeld als nieuwe locatie voor RTV Katwijk

05 april 2017

Het huidige pand van RTV Katwijk aan de Rahussentraat is te klein en voldoet niet meer aan de wensen en eisen. Doordat het huidige huurcontract loopt tot mei 2018 zoekt RTV naar een andere locatie. Omdat de verbouwing en aankoop van de voormalige bibliotheek aan de Fresiastraat in Katwijk aan den Rijn meer bleek te gaan kosten dan het beschikbare budget, is in overleg met RTV Katwijk aanvullend onderzoek gedaan naar drie locaties: leegstaande ruimten in gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg en twee voormalige bedrijfspanden op industrieterrein ’t Heen. Deze twee bedrijfspanden bieden goede kansen. Daarom stelt het college van B&W aan de gemeenteraad voor de locaties in ‘t Heen verder te onderzoeken.

Uitgangspunten zijn dat het pand op korte termijn beschikbaar is, het investeringsbedrag moet binnen het budget passen en het programma van eisen moet uitvoerbaar zijn.

Op de eerste verdieping van De Burgt is 390 m2 beschikbaar. Dit is te weinig voor RTV Katwijk. Ook liggen de ruimtes niet naast elkaar en moeten kostbare akoestische maatregelen genomen worden om geluiden van buiten tegen te houden.

In ’t Heen staan twee leegstaande bedrijfspanden te huur. De gemeente en RTV Katwijk hebben de panden bekeken en geconcludeerd dat beide locaties potentie hebben om RTV Katwijk te huisvesten. De panden zijn op korte termijn beschikbaar, bieden voldoende vierkante meters en het programma van eisen lijkt uitvoerbaar. Ook is de verwachting dat de investeringskosten passen binnen het beschikbare budget. Om te bepalen of het inderdaad mogelijk is om RTV Katwijk op één van deze locaties te huisvesten wordt de gemeenteraad voorgesteld een vervolgonderzoek te doen.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer