Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Vervuiling van Noordzee te lijf

Vervuiling-Noordzee-plastic-Grondstofjutters
04 maart 2017

Hoe vuil is de Noordzee en wat kunnen we ertegen doen? Komende maandagavond komen Cor Kuyvenhoven van ‘Duik de Noordzee schoon’ en Noortje Schrauwen van de ‘Grondstofjutters’ in de Hoofdbibliotheek daarover vertellen.

Cor Kuyvenhoven gaf eerder voor een volle bieb een lezing over de wrakken in de Noordzee en was regelmatig te gast bij het Natuurcentrum Katwijk. Komende maandag vertelt hij aan de hand van sprekende beelden meer over de vervuiling van de Noordzee waarmee hij tijdens zijn duikexpedities wordt geconfronteerd. Ook de organisatie ‘Duik de Noordzee schoon’ komt aan bod.

Antropoloog Noortje Schrauwen van de ‘Grondstofjutters’ schetst een aantal oplossingen voor de vervuiling. Ze laat zien hoe lokale gemeenschappen, ook Katwijk, door samen te werken wel degelijk impact kunnen hebben op zo’n groot probleem. 

De avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Katwijk in samenwerking met het Natuurcentrum Katwijk.

De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en kosten 6 euro voor leden van de bibliotheek Katwijk en 8 euro voor niet-leden.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer