Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Vitale Sportvereniging gaat nog jaartje door

04 april 2017

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de proef (pilot) Vitale Sportvereniging (VSV) met een jaar te verlengen, vanwege de goede resultaten vorig jaar. Met die proef is het gebruik van de sportaccommodaties van voetbalverenigingen Katwijk en Valken'68 uitgebreid met onder andere wandelvoetbal voor ouderen, sporten met statushouders en samen eten met buurtbewoners.

In december 2015 stemde de gemeenteraad in met de pilot om 'sportaccommodaties meer in te zetten en nog beter te benutten voor maatschappelijk gebruik', staat in de nota van het college.

'De Vitale Sportverenigingen zorgen voor een optimale inzet van de (gemeentelijke) sportparken voor het ontmoeten en verbinden van burgers in de buurt of wijk', stelt de gemeente. En dat lukt met sporten met en door statushouders, ouderengym en de sociale eetkamer. Die laatste activiteit wordt georganiseerd bij vv Katwijk. Twee avonden in week wordt er een maaltijd geserveerd voor (alleenstaande) buurtbewoners. Het bereiden en uitserveren van de maaltijden wordt gedaan door re-integranten. Per avond zijn er gemiddeld 15 tot 20 bezoekers.

'De programmering van de maatschappelijke activiteiten is op beide sportparken met ongeveer 15 uur per week uitgebreid. Vanuit de re-integratietrajecten zijn er ruim 10 mensen actief bij de verengingen.'

De kosten voor verlening van de pilot bedragen 80.000 euro. Omdat er geen dekking voor is, wordt 25.000 euro ten laste gebracht van het budget sportstimulering. Het resterende bedrag wordt dit jaar uit de middelen van het Welzijnskwartier betaald.

In april/mei 2018 wordt ook het tweede jaar geëvalueerd. Dan wordt een keuze gemaakt of en zo ja hoe de pilot Vitale Sportvereniging een structureel karakter krijgt.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer