Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Werkzaamheden centrum iets duurder dan gepland

04 april 2017

De gemeente heeft een aannemer gevonden voor de aanpak van het Andreasplein, de Princestraat en overige straten van het winkelgebied in het centrum van Katwijk aan Zee. De startdatum is 1 oktober, maar de aannemer gaat al voor de zomer met ondernemers en bewoners om tafel om een goed plan van aanpak op te stellen. De kosten zijn wel iets hoger dan gepland.

Vijf aannemers hebben zich ingeschreven voor de werkzaamheden in het centrum. 'De selectie van de aannemer is gedaan op basis van een formule waarbij de kwaliteit voor 70 procent meetelt en de prijs voor 30 procent. Bij kwaliteit valt te denken aan goed contact met de buurt over de verschillende werkzaamheden en de planning daarvan', meldt de gemeente in een persbericht.

Het werk is gegund van Van Dijk Maasland. 'In hun aanbieding hebben zij aangegeven ervaring te hebben met centrumprojecten en is veel aandacht besteed aan het beheersen van de risico's in een centrumproject.' Daarnaast was het de enige aannemer die in december geen werkzaamheden gaat uitvoeren 'wat voor de winkeliers een enorme pré is'.

De aanneemsom is ruim 1,2 miljoen euro en dat is zo'n 172.000 euro hoger dan geraamd. Om toch binnen het budget te blijven, worden er geen nieuwe lichtmasten aangeschaft voor de Badstraat en Voorstraat, zoals de bedoeling was. Dat levert ruim een ton op. Het resterende bedrag komt uit de post onvoorzien.

Informatiecentrum

'De startdatum is 1 oktober, maar de aannemer gaat al voor de zomer met ondernemers en bewoners om tafel om een goed plan van aanpak op te stellen.' De planning is dat voor april 2018, de start van het seizoen, alles gereed is.

Medio september wordt een informatiecentrum in het DunaAtelier geopend om belangstellenden tijdens de herinrichting te informeren.

Meer Algemeen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer