Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Besparen op uw energienota: Jaap Houwaard geeft advies

03 februari 2016

Jaap Houwaard Installatietechniek biedt slimme en voordelige energieoplossingen die gebruikmaken van duurzame energiebronnen. Aardwarmte, windenergie en zonne-energie worden omgezet in stroom of warmte voor uw woning. Met een HRe ketel, warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen bespaart u al gauw honderden euro's per jaar. We delen in dit artikel graag meer informatie over zonnepanelen en de warmtepomp. Wilt u meer weten? Wij geven vrijblijvend advies en staan u graag te woord.

Zonnepanelen: uw lokale installateur adviseert en installeert

Zonnepanelen. Je ziet ze steeds vaker. Het aankopen en laten installeren ervan doet u het beste bij een vakkundige, lokale installateur. Want zonnepanelen installeren is namelijk niet eenvoudig. Ook een deskundig advies voor u tot de aankoop van zonnepanelen overgaat, is uiterst belangrijk. Niet alleen voor de beste keus, maar ook wanneer er achteraf eventueel problemen ontstaan. U weet altijd waar u terecht kunt. De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden. Het aantal zonnepanelen en de plaats is bijvoorbeeld bepalend. De kosten van zonnepanelen op een plat dak zijn hoger dan zonnepanelen op een schuin dak. Ook zijn er kosten verbonden aan de installatie en aan het veranderen van de meterkast. Maak samen met uw lokale installateur een begroting. Er is subsidie op zonnepanelen aan te vragen. Dit verlaagt de terugverdientijd aanzienlijk. U haalt dus nog meer rendement uit uw investering. Soms kan het zijn dat er nog extra subsidie op zonnepanelen te verkrijgen is via gemeente of provincie. Uw lokale installateur kan dat voor u uitzoeken of daarin bemiddelen.

Warmtepomp: energie uit de natuur

De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze gratis aardwarmte is altijd ruim voldoende aanwezig en kan eenvoudig worden ingezet voor de verwarming van uw woning of bedrijf, zowel in de zomer als de winter, overdag én ’s nachts. Een warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor de producten koud worden. De warmtepomp doet dit andersom, hij haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen een ruimte. Het enige dat wordt verbruikt om de ruimte met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien.

Deskundig advies

Wilt u meer weten hoe u kunt besparen op uw energienota? Uw lokale installateur, Jaap Houwaard, geeft u graag advies. Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Jaap Houwaard Installatietechniek
Torenstraat 20
2225 EH Katwijk aan Zee
Telefoon 071-4012809
www.houwaard.nl

Meer Duurzaam & Groen nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer