Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Juwelier Parlevliet van vader op zonen

26 november 2015

Na een frisse interieurvernieuwing zijn de deuren van de juwelierszaak van Parlevliet aan de Badstraat weer gastvrij geopend voor de klant. ‘We hebben al veel leuke reacties gehad’, weten de broers Merijn en Lemja van der Velden te vertellen. Het doet hen goed. ‘Ja we gaan met de tijd mee’, lacht het duo. Ze zijn de derde generatie juweliers, nu beiden eigenaar van de fraaie en eigentijdse winkel, in Katwijk bekend om de veelomvattende collectie én deskundigheid.

Meer dan 60 jaar een familiezaak

Precies 62 jaar geleden is het begonnen. Opa Jaap Parlevliet startte een eigen bedrijf, later overgenomen door ex-motoragent Peter van der Velden, de vader van Merijn en Lemja. In 2006 werd de jongste generatie mede-eigenaar. Merijn en Lemja zijn letterlijk tussen het goud en zilver opgegroeid. En toch was het hard werken… Ze volgden opleidingen om zich te bekwamen in het vak als juwelier en horlogemaker. In de voetsporen van pa, die een bekwaam en ervaren vakman is, zoals je ze niet vaak meer tegenkomt.

Vernieuwd interieur

Nu zijn ze medebepalend voor de koers die Parlevliet vaart. En ze vonden het tijd om de winkel in het centrum van Katwijk een nieuwe, eigentijdse look te geven. Daarin is het duo geslaagd. Het nieuwe interieur oogt modern, strak en overzichtelijk. Het heeft een warme kleurstelling waarin de collectie echt tot z’n recht komt. En daar gaat het uiteindelijk om. Een aankoop vertegenwoordigt vaak een stukje emotie. Een ring, ketting of horloge, koop je in de regel niet zomaar en voor even. 'Dat beseffen we en daarom nemen we de tijd om een klant goed te informeren en kennis te laten maken met een steeds wisselende collectie topsieraden. Dat geldt eigenlijk ook voor de reparaties. Mensen zijn aan hun sieraden gehecht. Gaan ze - na jaren- kapot, dan vraagt dat om een vakkundige reparatie.'

Nieuwe collectie

Met het vernieuwde interieur is ook het assortiment uitgebreid. Guess en Fossil zijn nieuwe horlogemerken. Verschillende sieraden kwamen erbij, zoals MelanO en Blush. Ze vormen een glansrijke aanvulling op het toch al uitgebreide assortiment.

Vakwerk mag gezien worden

Juwelier Parlevliet werkt met een 'open keuken’. Achter in de zaak kan de klant meekijken bij reparaties, die hier ter plekke vakkundig worden uitgevoerd. Want ook daarin is Parlevliet gespecialiseerd... al meer dan 60 jaar. Merijn en Lemja zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ze gaan verder op dezelfde basis als die van pa (en ma!) en opa: onderscheid door kwaliteit, deskundigheid en service. Op naar de 65 jaar!

Meer Fashion & Beauty nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer