Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

"Deze palmpaasstokken maken parochianen blij"

21 maart 2016

Terwijl kinderkoor De Vrolijke Noot enige liederen zong, kwamen de kinderen met hun palmpaasstokken de kerk binnen. Met een rondgang door de kerk, vroeger ook wel processie genoemd, konden de vele aanwezigen alle trotse kinderen zien passeren. Nadat deze stokken voorin de kerk waren gestald, werd zondag 20 maart in de gezinsviering van 9.30 uur in parochiekern H. Joannes de Doper Palmzondag gevierd met het thema ‘Hier ben ik’.

Middels een beamerprojectie werd het spiegelverhaal verduidelijkt van wat het betekent om op één moment toegejuicht en gevierd te worden om nog geen week later met de nek te worden aangekeken en erger. Een oudere parochiaan: ,,Het mooie vind ik altijd de symboliek van zo’n palmpaasstok. De dertig rozijntjes die verwijzen naar de dertig zilverlingen die Judas kreeg voor zijn verraad. De twee mandarijntjes die de sponzen met water en azijn symboliseren die de soldaten Jezus gaven toen hij aan het kruis hing. En zo is er nog veel meer over te vertellen!” Of de kinderen dat vandaag de allemaal weten, is nog maar de vraag.

Wat we wel zeker weten, is dat ze onder het zingen van een traditioneel palmpaasliedje na een uurtje hun palmpaasstok de kerk uitdroegen om deze naar oudere of zieke parochianen te brengen. Een mooie traditie wordt zo levend gehouden. Voor de foto’s verwijzen we naar de website van parochiekern H. Joannes de Doper www.joannesdedoper.nl

Meer Geloof & Religie nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer