Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Katwijkse kerken bidden samen voor wereld in nood

07 februari 2016

Wij worden dagelijks overspoeld met de berichten van rampen en leed die de wereld raken. De wereld bloedt uit duizend wonden en de maatschappij ziet het gelaten aan. We worden bijna immuun voor alle berichten die tot ons komen. We horen over de meest verschrikkelijke gebeurtenissen, vinden het heel erg en gaan over tot de orde van de dag. Woensdag 10 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur wordt er stilgestaan bij deze ontwikkelingen en dragen de verschillende kerken in Katwijk de nood van de wereld op in gebed in een gezamenlijke kerkdienst in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat. Iedereen is welkom.

Geweld, terrorisme, vluchtende mensen en angst komen steeds dichterbij. Bloedige aanslagen in Parijs, miljoenen mensen die op drift zijn geraakt in deze wereld. Het aantal brandhaarden en rampgebieden in de wereld zijn niet meer op één hand te tellen. Het volk van Israël leeft op zeer gespannen voet met de omringende buurlanden. Vaak wordt er met raketten geschoten en leven mensen in spanning of angst. Wij zijn als land betrokken bij een oorlog tegen Islamitische Staat. De wreedheid waarmee mensen gedwongen worden om hun geloof in hun Zaligmaker Jezus Christus af te zweren, of anders op gruwelijke wijze gedood te worden, is voor ons niet te bevatten. Vanuit het vrije en rijke westen kunnen we amper begrijpen hoe gezegend we zijn dat wij hier tot de dag van vandaag nog in alle vrijheid mogen leven en ons geloof mogen belijden. Het raakt ons ten diepste hoe de mensen in diverse werelddelen moeten lijden als gevolg van dorst, honger en geweld . Of hoe zij op een verschrikkelijke manier worden vervolgd, opgejaagd en vermoord vanwege hun geloof. Het geweld komt soms heel dichtbij.

Deze nood kunnen wij niet aan ons voorbij laten gaan en daarom roepen wij op tot gebed. In het midden van een wereld die in vuur en vlam staat, kunnen wij dit alleen maar in alle eenvoud in het gebed brengen voor Gods Heilig aangezicht. De Bijbel leert ons dat we tot God mogen bidden om onze zorgen en daarmee ook de zorg voor de nood in de wereld te brengen voor Zijn aangezicht. De nood is dringend.

Wij geloven dat het gebed de kerkmuren overstijgt. Daarom hebben de Baptistengemeente Katwijk, de Christelijke Gereformeerde Kerk Katwijk, de Gereformeerde Kerk Katwijk aan Zee, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Hervormde Gemeente van Katwijk aan Zee en de Hersteld Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee, elkaar opgezocht om gezamenlijk een gebedsbijeenkomst te beleggen voor iedereen die samen met ons de nood van de wereld wil brengen voor Gods heilig aangezicht. Naast de gemeenschappelijke gebeden is er ook gelegenheid voor persoonlijk stil gebed. U bent van harte uitgenodigd om in deze gezamenlijke bijeenkomst met ons mee te bidden. Wij hopen op D.V. woensdag 10 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur bijeen te komen in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79 te Katwijk aan Zee. Bidt u mee?

Meer Geloof & Religie nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer