Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Marloes Jongeneel vrijwilligster van 2016

Vrijwilliger-van-het-jaar
27 juni 2016

Totaal verrast werd Marloes Jongeneel in de Sint Jansviering zondag 26 juni van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk door voorganger pastor Berry Lansbergen uit de kerkbank geroepen. Ze werd onder klaterend applaus van een bomvolle kerk benoemd tot vrijwilligster van het jaar in deze parochiekern. Naast een ‘struik’ mocht ze een oorkonde en een grote Joanneskaars in ontvangst nemen. Begeleid door één van haar drie kleine kinderen zocht Jongeneel nog geheel verbouwereerd haar plekje in de kerkbank weer op bij haar familie. Hiermee is ze de jongste parochiaan ooit die dit eerbetoon in ontvangst mocht nemen.

Jongeneel: ,,Ik had dit echt nooit verwacht. Ik was al blij dat ik na alle drukte deze dagen nog op tijd vanmorgen mijn taartje voor ‘Heel Joannes bakt’, een echte vegan lime pie, kon inleveren. Maar dit doet me echt heel veel.” ,,Ze is elf jaar al heel actief in verschillende parochiële werkgroepen, organiseert met anderen ook de grote jaarlijkse vrouwenavond en is bij alles wat ze doet met haar enthousiasme een stimulans voor anderen. Alles wat ze aanpakt doet ze ook nog naast haar gezin met drie kleine kinderen”, zo sprak pastor Lansbergen zijn lovende woorden.

Parochiekern is toekomstgericht

De muzikale ondersteuning in deze Sint Jansviering kwam van de parochiële koren De Vrolijke Noot, Vocalis en Cantemus. Aan het einde van deze viering werden Annabel de Mol en Lisann Schüttemeijer van kinderkoor De Vrolijke Noot door dirigente en oprichter Agnes Bol verblijd met ‘De Gouden Duim’. Deze ontvangen koorleden als ze tot en met groep 8 op het kinderkoor blijven. Bol: ,,En nu maken ze ook al presentaties voor het beamerteam, dus een extra reden voor een groot applaus voor deze kanjers.”

Het bleef een viering van bedanken want pastoraal werker Désirée Bühler, een tijdelijke invalkracht, mocht namens de parochiekern woorden van dank uitspreken naar voorganger Lansbergen. Hij zal de parochie H. Augustinus, waar parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk deel van uitmaakt, per september gaan verlaten voor de parochie met twaalf kerken in de gemeente Westland. Onder langdurig dankbaar applaus ontving hij ook de enige echte Joanneskaars. De foto’s van deze dag zullen binnenkort te zien zijn op www.joannesdoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’. En Jongeneel, zij was na de viering direct actief vanaf 12.15 uur in het parochiehuis met een groep jonge kinderen om het versieren van cupcakes te begeleiden.

Meer Geloof & Religie nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer