Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Zondagpraet: Pinksteren voorbij?

22 mei 2016

Zondagpraet is een rubriek over geloof en religie met dit keer een artikel van ds. Jack Nugter.

De pinksterdagen, ze zijn weer achter de rug. Voor de een was het een stilstaan bij de uitstorting van de Heilige Geest, voor de ander een paar dagen vrij, doorgebracht in de natuur of op een meubelboulevard.

Maar wat betekent het pinksterweekend eigenlijk voor de kerkelijke gemeente en misschien wat dichterbij, voor iedere christen? Is het ‘t eind van de “kerkelijke feestelijke cyclus” en gaan we richting de afronding van het kerkelijk seizoen? Is het de eerste stap naar de vakantieperiode, om daarna de draad weer op te pakken richting Advent en Kerst? Of …

Was Pinksteren juist niet een nieuw begin voor de gemeente van de Christus? Is het niet juist de uitstorting van de Geest die de gelovigen vervulden en die hen maakten tot getuigen in Jeruzalem, Judea, Samaria en tot aan de uiterste van de aarde? Ja, dank aan de Heere, tot in Katwijk aan toe waaide Zijn wind en ging Het Licht op in de duisternis van ons bestaan (inzet). Het brak ook hier in Nederland krachtig door.

De Heilige Geest..., het is niet een tijdelijke Geest, een Geest alleen voor Pinksteren, voor een paar dagen. Het is God Zelf. Pinksteren zou de Kerk en iedere individuele gelovige opnieuw moeten aansporen om te getuigen van het Evangelie van Jezus Christus. Waarom? Omdat er nog veel mensen zijn die Hem niet belijden of niet kennen als Verlosser en Heiland van hun leven. Ja, zelfs niet van Hem gehoord hebben. Ook in Nederland groeien inmiddels hele generaties op zonder ook maar iets te weten van de Bijbel, al laat de schepping elke dag zien dat er een machtig God is. De blijde boodschap. Een God van liefde roept ons en wil ons behouden en gelukkig maken. Zoals we bedoelt zijn, tot Zijn eer. 

Het licht gaat op in harten van mensen, duisternis wijkt. De Pinkstergeest leert ons het Woord verstaan. En we gaan het belang ervan inzien voor een wereld in nood. Als Pinksteren in uw gemeente en leven doorwerkt, brengt dat in beweging om het Evangelie te delen met mensen in uw omgeving, met een ieder die op uw pad komt. Pinksteren is dan een dagelijkse en een doorlopende gebeurtenis en niet een weekend dat weer is afgerond, al is het mooi om er even in het bijzonder bij stil te mogen staan. Elke dag Pinksteren, elke dag vol van Zijn Geest, vol van Hem. Ik wens het u van harte toe!

Met vriendelijke groet,

Ds. Jack Nugter

 

Meer Geloof & Religie nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer