Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Zondagpraet: Zuiver

17 januari 2016

Zondagpraet is een rubriek over Geloof & Religie met dit keer Jack Nugter aan het woord.

Het wereldgebeuren houdt velen, althans mij wel, behoorlijk bezig. Een wereld waarin mensen verlangen naar vrede, voorspoed en geluk, maar die steeds vaker en heviger het tegengestelde laat zien. De ongerechtigheid schijnt toe te nemen, meer mensen op de vlucht dan anders, daders lijken soms verdedigd te worden en slachtoffers moeten maar zien. Woorden, ja mooie woorden worden er op hoog politiek niveau voldoende uitgesproken. Maar hoe zuiver zijn deze woorden, de beloftes en de uitspraken die gedaan worden? Is er nog een zuivere waarheid waar we ons aan vast kunnen klampen?

Terwijl ik dit schrijf zie ik vanuit mijn studiekamer, in Grönebach Duitsland, de sneeuw neerdalen. Opnieuw doet dat me herinneren aan wat de Bijbel zegt in Jesaja 1:18: “Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.” Wit als sneeuw. Zuiver en zonder smet. Bestaat dat dan nog? Bestaat er een zuivere waarheid? Zeker. En graag wil ik u uitdagen om die te ontdekken. Waar? In het Woord van God, de Bijbel. De Here Jezus zelf zegt in Johannes 18:37: “Hiervoor ben Ik geboren en hiervoor ben Ik in de wereld gekomen: om van de waarheid te getuigen.” Het kan ook niet anders want eerder, in Johannes 14:6 zegt Hij namelijk dat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is.

Wat een troost om zuivere waarheid te hebben te midden van een zo onrechtvaardige wereld. Een troost op zuivere hoop te hebben te midden van een wereld die er steeds hopelozer uitziet. Kent u die Waarheid?

Met vriendelijke groet,

Ds. Jack Nugter

Meer Geloof & Religie nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer