Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

De Nachtwacht bed & linnen: Gezond slapen

21 april 2016

Alles wat wij als mens gebruiken, is aan slijtage onderhevig. We vervangen na verloop van tijd ons bankstel en eethoek; muren krijgen een nieuw behangetje of ander kleurtje en de deuren en kozijnen worden met regelmaat geschilderd. “Toch is er een onderdeel in ons huis dat we vaak vergeten, terwijl dat juist zo belangrijk is en dat is ons bed,” zegt Marijke Krispijn, eigenaresse van de Nachtwacht Katwijk.

“Onderzoek wijst uit dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen. Daaruit kunnen wij concluderen dat wij ons bed intensief gebruiken. We weten allemaal dat we veel klachten kunnen voorkomen door goed voor ons lichaam te zorgen. Daarbij denken wij direct aan gezonde voeding en meer bewegen. Maar ook een goede nachtrust – en dus een goed bed – zijn belangrijk voor onze gezondheid,” benadrukt Marijke.

Matras

’s Morgens stram wakker worden en rugklachten zijn vaak een teken dat een matras aan vervanging toe is of dat de lattenbodem zijn beste tijd heeft gehad. Nekklachten kunnen veel zeggen over het hoofdkussen. “Het zijn open deuren, maar dit soort klachten kunnen we écht voor zijn, door op een goed bed te slapen. Wij benadrukken keer op keer hoe belangrijk het is matrassen en kussens tijdig te vervangen. Niet alleen vanwege slijtage, maar ook uit oogpunt van hygiëne. Een kussen kan het best na een jaar of vier of vijf worden vervangen, een matras na zo’n acht tot tien jaar en een lattenbodem na circa vijftien jaar. Een matras moet je ook regelmatig keren, dat voorkomt dat er steeds op dezelfde plek druk ontstaat én, zeker niet onbelangrijk, het vocht dat wij elke nacht verliezen kan beter worden ‘afgevoerd’,” legt Marijke uit. “Voor een hoofdkussen hebben wij doorgestikte binnenslopen. Deze zijn gemakkelijk te wassen en daardoor bescherm je je kussen beter tegen vocht en vuil dan met alleen een gewoon kussensloop. Dat geldt overigens ook voor een topdekmatras. Ook hiermee voorkom je onnodige vlekken op het matras.”

Showroommodellen

Regelmatig vernieuwt Marijke het interieur van de winkel aan de Ambachtsweg. “Op deze manier kunnen wij de laatste trends in bedtextiel en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van boxsprings en lattenbodems aan onze klanten laten zien. Zo kan je bij een Pullman boxspring bijvoorbeeld een verstelbaar hoofdbord bestellen, ideaal als je normaal gesproken het hoofdbord niet door het trapgat krijgt. Maar om dat allemaal kwijt te kunnen moeten wij wel regelmatig opruimen en dat is altijd in het voordeel van onze klanten. Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld showroommodellen in de aanbieding, zoals de Pullman Express in antraciet. Die mag weg met 15% korting. Mooi meegenomen toch?  De boxsprings van Eastborn en Pullman, 180 x 210 in de kleur antraciet, zijn op dit moment uit voorraad leverbaar. Misschien is dit wel een mooi moment om eens binnen te stappen voor een nieuw bed of vrijblijvend advies,” zegt Marijke.

Trends

In de winkel van de Nachwacht is ook de nieuwste collectie van Vandyck weer te vinden. “Het is weer een geweldig collectie,” glundert Marijke. “Mooie pasteltinten, leuke ruches en dessins. Naast de nieuwe collectie bedtextiel hebben wij ook prachtige wafeltjesplaids en zachte, bijpassende kussentjes. Hiermee kun je een slaapkamer een echte boost geven. Een mooi dekbed kan de slaapkamer het hotelkamergevoel geven waar we allemaal zo gek op zijn. Voor mensen die niet houden van dekbedden, hebben we wollen dekens in diverse kleuren. Heerlijk zacht en van een mooie kwaliteit. En of het nog niet genoeg is hebben we ook prachtige badjassen in dezelfde wafeltjesstof als de plaids en voor de badkamer heerlijke grote badlakens. Er staan een aantal leuke aanbiedingen in de nieuwe folder van Vandyck,” zegt Marijke. “Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot die op de mat valt. In onze winkel is het allemaal al ‘live’ te zien, dus stap gewoon binnen en kijk rustig en vrijblijvend rond.”

De Nachtwacht bed & linnen
Ambachtsweg 24a
2222 AL  Katwijk
Tel. 071-4085855

www.denachtwachtkatwijk.nl
www.facebook.com/denachtwachtkatwijk

BEKIJK ADVERTENTIE

Meer Home & Living nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer