Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Overlijdensrisicoverzekering voor huurders vaak ondergeschoven kindje

16 september 2016

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een verzekerd bedrag uitkeert bij overlijden van de verzekerde. Deze verzekering wordt vaak afgesloten om het risico van overlijden financieel af te dekken. Hoewel er meerdere soorten bestaan en de bestemming over het algemeen vrij is, wordt deze uitkering vaak gebruikt om een hypotheek mee af te lossen.

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt  zo’n overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld door de geldverstrekker. Een hypotheekadviseur zal ook altijd het onderwerp tijdens het adviesgesprek aankaarten. Wat gebeurt er als een van de partners komt te overlijden?  De vanzelfsprekendheid bij kopers van een woning voor het afsluiten van zo’n verzekering ontbreekt vaak bij huurders. Een woning wordt vaak zonder financieel adviseur gehuurd. En men denkt er minder snel bij na om maatregelen te treffen ten aanzien van het risico van het wegvallen van een salaris. Echter huurders zitten in principe wel in hetzelfde schuitje als kopers.  De maandelijkse huur en andere woonlasten  moeten wel worden doorbetaald. En de huur is over het algemeen een groot bedrag dat wordt afgeschreven. Als huurder moet je er niet toch niet aan denken dat je na het verlies van je geliefde ook je vertrouwde woning moet verlaten. Je wilt dan vaak wel in de woning kunnen blijven wonen met het gezin. Een overlijdensrisicoverzekering kan ook voor huurders een uitkomst bieden om de betaling van de huur veilig te stellen.

Om een juiste verzekering af te sluiten is het belangrijk om te bepalen wat een partner en/of nabestaande nodig heeft om de (financiële) leefwijze aan te houden: dit is het zogenaamde verzekerd bedrag. Daarnaast kiest u altijd de looptijd van de verzekering. Op basis van deze zaken wordt de premie bepaald. Als u binnen de looptijd overlijdt, dan keert de verzekeraar het afgesproken bedrag uit aan de nabestaanden. Als de looptijd is afgelopen, stopt de verzekering. Er zijn veel verschillen in premie, voorwaarden en aanbieders. Laat u daarom goed adviseren door uw financieel adviseur: een goede vergelijking kan al veel geld besparen en belangrijker nog: zekerheid bieden. 

Bron: Hoevens Adviesgroep BV
 

Meer Huis & Geld nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer