Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Verbouwen of tuin aanleggen tot 1 juli 2015 tegen laag btw-tarief

27 mei 2015

Verbouwen of tuin aanleggen? Nog tot 1 juli 2015 tegen laag btw-tarief!

Tijdelijk geldt een verlaagd btw-tarief voor arbeidskosten om een huis te herstellen of te renoveren. Dat geldt voor huizen die ouder zijn dan 2 jaar.  Wie nog wil profiteren van het 6%-tarief,  moeten ervoor zorgen dat het werk vóór 1 juli klaar is. Ook voor de aanleg van een tuin door bijvoorbeeld een hovenier geldt het lage btw-tarief. Werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond, vallen onder het hoge btw-tarief van 21%. Het tarief van 21% geldt ook als vóór 1 juli 2015 vooruitbetalingen zijn gedaan voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond. Het 6% btw-tarief blijft gelden voor het schilderen en stukadoorswerk bij woningen ouder dan twee jaar en voor het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen. Verbouwen kost geld, maar het kan ook iets opleveren. Uw woning kan in waarde vermeerderen, en uw verbouwing kan energiebesparend zijn.

Achterstallig onderhoud
Wegwerken en verbouwingen die meer ruimte opleveren, zorgen voor meer waarde. Een nieuwe keuken of een dakkapel kan uw huis in waarde laten stijgen en mogelijk overwaarde opleveren. Op verschillende websites kunt u kijken wat uw verbouwing globaal kost en wat de waardevermeerdering van uw woning kan zijn.

Waardevermeerdering door verbouwing keuken of dakkapel
Een nieuwe keuken of een dakkapel kan uw huis in waarde laten stijgen en mogelijk overwaarde opleveren. Op verschillende websites kunt u kijken wat uw verbouwing globaal kost en wat de waardevermeerdering van uw woning kan zijn. Informeer ook eens bij uw makelaar of hypotheek adviseur voor meer informatie.

Waardevermeerdering door energiebesparende verbouwing
Energiebesparende verbouwingen kunnen ook waardevermeerdering opleveren. En als u energie bespaart, bespaart u kosten. Met isolatie en andere energiebesparende verbouwingen (bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen) kunnen uw energiekosten tot 30% dalen. Vaak kan een aannemer of leverancier van energiebesparende producten u informatie geven over de mogelijke terugverdientijd van uw investering. 

Subsidie bij bepaalde verbouwingen
Voor bepaalde energiebesparende verbouwingen kunt u subsidie krijgen. Op energiesubsidiewijzer.nl ziet u welke subsidies er zijn. 

Wie kan helpen met een verbouwing en wat kost dat?
Een architect zet ideeën om in een ontwerp en concrete (ver)bouwtekeningen. Een aannemer kan de hele verbouwing of een deel doen. Kosten verschillen per verbouwing en per vakman. Als u iets aan het casco van uw huis gaat verbouwen of iets aan de installatie van gas, water of licht gaat doen, schakel dan in ieder geval en vakman in. Met name bij grotere, ingrijpende aanpassingen in een huis kan het verstandig zijn een architect erbij te betrekken. Hij regelt vaak ook de benodigde vergunningen en subsidieaanvragen of helpt u daarbij op weg. Het werkelijke (ver)bouwen doet een aannemer. 

Een paar TIPS als u met een architect en/of een aannemer gaat werken:

  • Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven
  • Werk met erkende of gecertificeerde bedrijven
  • Vraag naar referentiesMaak duidelijke afspraken en leg die schriftelijk vast in een contract
  • Zorg voor de juiste verzekeringen
  • Informeer bij uw makelaar of hypotheekadviseur naar de mogelijkheden
     
Meer Huis & Geld nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer