Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

BB Dienstverlening: Je gevel en terras weer als nieuw!

22 april 2015

We gaan een dagje op stap met John Mijnders van BB Dienstverlening. Zijn bedrijf biedt een compleet pakket aan schoonmaak- en onderhoudsdiensten conform het motto: Van binnen naar buiten brandschoon! Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij BB Dienstverlening terecht. Dit keer gaan we dat in de praktijk ervaren. Inzet: een gevel reinigen. En later doen we ook een terras. Want wie kent het niet. Een verweerde pui of een door algen en groen aangetast terras. Dat moet en kan anders en dat weten ze bij BB Dienstverlening als de beste.

Als de koffie op is, wordt er een grote machine aan de bus gekoppeld. "Dit is een aanhanger met een steamer vol nieuwste techniek", weet Mijnders te vertellen.”Efficient schoonmaken met oog voor resultaat, mens en milieu, zo zou je deze revolutionaire manier van schoonmaken kunnen omschrijven. Oftewel: SteamPlus, een hogedruk-stoomtechniek die de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert. Deze revolutionaire reinigingstechniek kunnen wij nu toepassen op onder meer vuile gevels en terrassen. Het resultaat is indrukwekkend, maar dat zullen we zo wel zien."

Hoe werkt het?
Als we aankomen wordt de aanhanger afgekoppeld en start Mijnders de mobiele reiniger. "Door water onder hogedruk te “oververhitten”ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle. Deze oververhitte stoom wordt vervolgens met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en maakt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen. Daarnaast, omdat stoom veel minder “impact” (inslagkracht) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.” Een mooi verhaal. Maar zien is pas geloven. Dus dat gaan we uitproberen. We zijn er klaar voor. Er wordt een proefstukje aangebracht op een woning waarvan de muren 'verweerd' zijn. In eerste instantie lijkt dit mee te vallen, maar als de steamer zijn werk doet, zie je duidelijk het verschil. Mijnders: "Het is een precies werkje, maar het knapt zienderwijs op. Als de gevel en ook het terras geheel is schoongemaakt volgt nog een nabehandeling. Het is dus een goede investering waar je langere tijd veel plezier van hebt. De nabehandeling zorgt ervoor dat het vuil niet meer kan aanhechten en vocht niet meer kan intrekken.”

Veelzijdig toepasbaar
We zijn onder de (in)druk van deze techniek. "Toe te passen bij veel soorten van vervuiling", valt Mijnders bij. Om maar een rijtje op te noemen:

    •    Graffiti verwijderen zonder gebruik van chemie en/of afbijtmiddelen
    •    Kauwgom verwijderen (minimaal 5x sneller dan bevriezen of stoom- / chemiemethodes)
    •    Zonder beschadigingen reinigen van o.a. oude (monumentale)gevels, kunstwerken, houten objecten etc.
    •    Verwijderen van o.a. : verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning etc.
    •    Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc.

Als we er schoon genoeg van hebben, gaat de machine weer achter de bus en keren we huiswaarts. We laten tevreden klanten achter, met straks een prachtige gevel en een terras waar hopelijk dit seizoen tot in de kleine uurtjes genoten wordt van de zomer en een goed glas wijn. Aan de gevel en het terras zal het in ieder geval niet liggen. Ze zijn brandschoon, alsof alles net nieuw is opgeleverd. "En dat is ook zo", zegt Mijnders. "Het is weer als nieuw, dat heb je nu ervaren en met eigen ogen gezien. En voorlopig blijft het ook als nieuw, want we geven 10 jaar garantie op de behandeling.” We zijn inderdaad onder de indruk. Een prachttechniek, met een verbluffend resultaat. Aan te bevelen aan iedereen die overweegt zijn gevel of terras aan te pakken.

Meer weten over de diensten van BB Dienstverlening? Bekijk de website: www.bbdienstverlening.nl
 

Meer Klus- Dier & Tuin nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer