Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

De Porseleinkast serveert iets nieuws: Koffie-Speciaal

16 maart 2017

De Porseleinkast in de Voorstraat maakt een soort doorstart. Henriëtte van den Anker gaat verder met een afgeslankte keukenwinkel. Maar tegelijkertijd ontplooit ze nieuw initiatieven: “Ik ga voor Koffie-Speciaal.”

Eigenlijk zou Henriëtte De Porseleinkast alleen als webwinkel voortzetten. Maar daar denkt zij inmiddels anders over. “Sinds half januari fungeerde de winkel in de Voorstraat als afhaalpunt voor de webshop. Ik ontdekte dat er nog steeds veel behoefte is aan een fysieke winkel. Niet iedereen houdt van internetwinkelen. Daarom heb ik besloten om door te gaan, maar wel op kleinere schaal. Met twaalf in plaats van vijftig merken. Dat heeft ook als voordeel dat ik echt de krenten uit de pap kan halen en door kan gaan met merken die ik echt fijn vind, zoals Lampe Berger, die steeds vernieuwend bezig is en leuke acties heeft.”

Koffiecorner

Henriëtte zou Henriëtte niet zijn als aan de voortzetting van het oude ook niet een nieuw initiatief verbonden is. “De helft van de winkel wordt omgebouwd tot koffiecorner. Vanaf 1 april (geen grap) vindt 'Koffie-Speciaal' hier haar thuis. Een horecagelegenheid die gerund zal worden door mensen met een beperking. “Ik werk al een tijdje samen met Jacolien en Gertjan”, vertelt Henriëtte. “Zij helpen mij twee ochtenden in de week met allerlei klusjes in de winkel. Dat heeft me zo gegrepen dat ik daar meer mee wil. Gertjan en Jacolien zijn de eersten, maar ik zoek nog meer mensen, met beperking en mensen om hen te begeleiden.” Naast diverse koffie- en theesoorten serveert Koffie-Speciaal straks ook fris. Een 'chocolientje' krijgt u er gratis bij. “Dat zijn koekjes die Jacolien bedacht heeft”, legt Henriëtte uit. “We zoeken nog naar een koekje voor en namens Gertjan.” Later komen er ongetwijfeld nog lekkernijen bij, die eveneens gemaakt zullen worden door mensen met een beperking. Het concept is nog steeds groeiend. Koffie-Speciaal wordt ingericht in Australische stijl: “met ook een 'lay back' uitstraling. Niks moet. Voel je thuis.”

Sparen

Ook leuk: voor iedere twee euro die je bij Koffie Speciaal besteedt aan koffie of thee, krijg je een bonnetje ter waarde van 1 euro, te besteden in De Porseleinkast. Zo kun je lekker koffiedrinken en tegelijkertijd iets leuks bij elkaar sparen!

Meer Ondernemers in beeld nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer