Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Slager Bas Bekooij viert 50 jaar vakmanschap

01 maart 2017

Wie maakt de lekkerste gehaktbal van Rijnsburg? Van 13 tot en met 18 maart is het feest bij Slagerij Bas Bekooij aan de Oegstgeesterweg. Daar is ook alle reden toe, want het bedrijf bestaat vijftig jaar. De enthousiaste ondernemer met passie voor het vak laat zijn klanten profiteren van messcherpe aanbiedingen en kunnen zij proeven van diverse lekkernijen. De slager heeft er ook nog een wedstrijd aan verbonden.

Er is veel veranderd nadat vader Wout Bekooij een halve eeuw geleden zijn eerste slagerij aan de Oegstgeesterweg opende. Dat was niet in het huidige pand waar Bas zijn toko met veel enthousiasme runt, maar even verderop. Samen met dochter Mandy, zoon Rick en schoonzoon Gert is het nog steeds een echt familieteam waar het plezier vanaf straalt.

Bekooij senior was in die jaren nog een echte ouderwetse vakman die zijn koeien zelf slachtte. Alleen de oudere generatie zal zich dit nog kunnen herinneren. De zaken verliepen naar wens en in 1968 werd een tweede winkel in de Tulpenstraat geopend. In 1994 besloot Bekooij om in deze winkel verder te gaan met nieuwbouw. Bas die automatisch in het vak was gerold en het bedrijf van zijn vader overnam vestigde zich in 2014 in het huidige pand aan de Oegstgeesterweg, een stap waar hij nimmer spijt van heeft gehad. 'Het was wel een beslissing die ik niet over een nacht ijs heb genomen,' lacht de goedmoedige ondernemer.

Verantwoorde producten

Voor de vitrine staand loopt het water in de mond. De tijd dat de karbonade, het gehakt, de runder- en varkenslappen de hoofdmoot van het assortiment was, is verleden tijd. Natuurlijk zijn deze producten niet weg te denken, maar in de loop der jaren is het aanbod wezenlijk veranderd. Culinaire vondsten pronken in de vitrine. Bekooij is met de tijd mee gegaan. Maaltijdingrediënten, hapjes, diverse soorten vlees, al dan niet in de lekkerste sauzen en kruiden, maken de keuze voor de lekkerbekkende klanten soms niet eenvoudig. 'Het zijn allemaal verantwoorde producten,' benadrukt de jubilerende slager. 'Geen plofkip, maar Tante Door kip. Duroc D'Olives varkensvlees en rundvlees van Hoeve de Groenezoom. De worst bereiden wij hier zelf en de klant kan dit met eigen ogen zien, zoals ook de vers gemaakte salades en broodjes'. Bekooij kan ook de catering en barbecue verzorgen. 'Met ons team kunnen we voor 500 personen een party verzorgen', laat de vakman trots weten, die is aangesloten bij Uw Slager Organisatie.

De lekkerste bal

In het kader van dit gouden jubileum heeft Bekooij een uitdaging. Wie maakt de lekkerste bal gehakt van Rijnsburg? 'Rijnsburg got's talent,' grinnikt Bas. De winnaar kan een jaar lang elke week gratis een pond gehakt bij hem ophalen. Varkens-, half om half- of rundergehakt. 'Dat mag de winnaar zelf bepalen, maar natuurlijk wel met gehakt van Bas Bekooij Uw Slager,' lacht hij tenslotte. Voor meer informatie: www.basbekooij@uw-slager.nl of kom gewoon even langs in de winkel.

 

Meer Ondernemers in beeld nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer