Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Tuincentrum de Mooij krijgt eigen lunchroom

16 september 2016

Bij Tuincentrum de Mooij is men, tussen de bedrijven door, druk bezig met een grote verbouwing. Begin oktober wordt het tuincentrum namelijk uitgebreid met een prachtige lunchroom, die de toepasselijke naam 'De Serre' zal krijgen. Die maakt het totaalplaatje compleet.

Het is alweer 17 jaar geleden dat de Gebroeders de Mooij het tuincentrum aan de Noordwijkerweg begonnen. Door de jaren heen is het assortiment enorm uitgebreid en kan men hier terecht voor o.a. kamer- en tuinplanten, bloemen, tuinmeubelen, sfeer- en cadeau artikelen, gereedschap, gewasbescherming, dierbenodigdheden en natuurlijk de barbecues. 'Ja, wat verkopen we niet', lacht Henk-Jan de Mooij, 'eigenlijk alles wat mensen in een tuincentrum verwachten is bij ons te koop. Begin oktober openen we onze lunchroom 'De Serre', vult hij aan. Met deze lunchroom willen we de klant nog beter bedienen en van een bezoek aan ons tuincentrum meer een gezellig uitje maken waar je behalve de bloemen, planten en cadeautjes ook even een rustmomentje kan vinden in een prettige omgeving. Hiermee wordt dus meer beleving in de winkel gecreëerd. Onze cliënten kunnen rustig door de winkel lopen en tussendoor een heerlijke kop koffie met wat lekkers erbij nemen, of genieten van een lunch met bijvoorbeeld een vers broodje', nodigt Henk-Jan uit.

Goed doen

Henk-Jan en Annemarieke de Mooij hadden al een paar jaar het idee om het tuincentrum met een lunchroom uit te breiden: 'Als we het doen, moeten we het wel gelijk goed doen'. Hiervoor is ArcWay projects benaderd. Marc van Wijk heeft het ontwerp en projectmanagement verzorgd. Waar voorheen de koffiecorner was, wordt nu de lunchroom gerealiseerd. Henk-Jan hierover: 'De ruimte wordt sfeervol ingericht, met leuke zitjes, een openhaard, kinderhoek en leestafel. De lunchroom gaat gerund worden door Jeffry en Pamela, twee ervaren horeca mensen. In de eigen keuken bereiden zij de dagverse producten zoals een groot assortiment verse broodjes, soep en salades. De koffie wordt natuurlijk met een professionele pistonmachine gemaakt en er is keus uit verschillende homemade heerlijkheden. Tijdens de koopavond, op vrijdag, kan men aanschuiven voor een lekkere maar eenvoudige maaltijd. Ook zijn er ideeën over thema's die gehouden kunnen worden in de lunchroom, zoals het genieten van een uitgebreide high tea.

Met lunchroom De Serre wordt het totaal plaatje van Tuincentrum de Mooij compleet. 'Onze winkel is laagdrempelig. De winkel is voor iedereen goed toegankelijk en een groot voordeel is dat je makkelijk én gratis kan parkeren'. De opening van de lunchroom is in de eerste week van oktober gepland. 'Natuurlijk laten we dit niet onopgemerkt voorbijgaan en zal dit met een leuke actie gepaard gaan'. Henk-Jan wil hierover nog niet veel kwijt. 'Gewoon deze krant en onze Facebook pagina in de gaten houden. Dan mis je niets', aldus de ondernemende De Mooij.

Meer Ondernemers in beeld nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer