Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Visfileren met specialisten Arie Kuijt en Arie Vooijs

26 augustus 2016

'Wat is er nu lekkerder dan een verse vis uitzoeken en die dan vervolgens zelf fileren? Dat is pas echt ‘vers van het mes’! En… het graatje bewaren we natuurlijk voor de soep of om een sausje mee te maken. De meeste smaak zit immers aan de graad, of wist u dat niet?' U komt het allemaal te weten van Arie Kuijt, wellicht Neerlands beste visfileerder waarvoor thuiskokers en koks van bekende nationale en internationale restaurants naar Katwijk komen. Als je Kuijt aan het werk ziet, weet je waarom. Zoals naamgenoot Dirk omgaat met een bal, 'tovert' Arie met het mes. En... dat is te leren.

De bekende Katwijkse visfileercursussen en workshops van Kuijt beginnen weer. Daar leer je op de juiste wijze fileren en pan-klaren van super verse noordzeevis. De lessen worden verzorgd door Arie Kuijt himzelf en ‘good old’ Arie Vooijs, de bekende haringgoeroe uit Katwijk. Vooijs weet alles van haring. De vroegere haringchef bij Ouwehand Vis staat bekend om de Engelse methode van haringsnijden, zijn heerlijke humoristische uitleg en mooie verhalen. Daar steek je echt wat van op!

Kuijt, die ook een website exploiteert (visfileren.nl), is meer van de rondvis en sashimipresentatie’s. Hij wordt zelfs ingevlogen op uitnodiging van bekende sterrenrestaurants in het buitenland. Zijn podium bestaat verder uit de grote bekende koks- en horecabeurzen, zoals Horecava Rai Amsterdam, Gastvrij Rotterdam en Kiev Food and Wine. 

De cursus is voor iedereen die van verse vis houdt en wil leren fileren. Dat zijn Katwijkers, maar ook liefhebbers van elders. Op eerdere cursussen waren er Belgen, Duitsers, en zelfs Denen aanwezig. Hiervoor zijn speciaal de eenmalige workshops in het leven geroepen, want 9 x naar Katwijk rijden is niet voor iedereen te doen. Visliefhebbers uit de buurt van Katwijk en omstreken raden we de 9-daagse avondcursus aan. Deze start op maandagavond 26 september bij Fileerderij Schuitemaker Vis in ’t Heen. Meer informatie is te vinden op: www.visfileren.nl of via 06-24875288. 

Zie ook de fraaie beeldpresentatie: (V)is Katwijker Arie Kuijt op Oekraïense TV

Meer Ondernemers in beeld nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer