Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

ChristenUnie: Iedereen energiezuinig

Duurzaam-zonnepanelen
16 december 2016

INGEZONDEN CHRISTENUNIE - Katwijk energieneutraal. Dat is wat de ChristenUnie (CU) graag wil. Door het stimuleren van energiebesparende maatregelen komt deze doelstelling steeds dichterbij. Afgelopen raadsvergadering stemde de gemeenteraad in met een voorstel om duurzaamheidsleningen te verstrekken aan inwoners die hun woning, bedrijfs- of verenigingsgebouw energiezuinig willen maken of daarbij zelf energie willen opwekken.

Energiebesparende maatregelen worden steeds goedkoper en verdienen zichzelf terug. Toch zijn de aanschafkosten voor veel mensen een drempel om hun woning aan te passen. Daarom heeft de CU in haar verkiezingsprogramma een speerpunt gemaakt van een duurzaam Katwijk. Een van de voorstellen uit het verkiezingsprogramma waren de duurzaamheidsleningen. Deze komen er nu dus.

'We zijn blij met deze stap. Het past binnen onze visie om goed te zorgen voor onze schepping. Tegelijkertijd is dit goed voor de portemonnee van onze inwoners en bedrijven. Na de investering in de woning wordt er minder energie verbruikt en kan er zelfs energie worden opgewekt. Zo kan de energierekening verder omlaag. Tegelijkertijd is het goed voor de toekomst van onze kinderen. Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen om goed om te gaan met Gods schepping en de aarde netjes achter te laten voor onze kinderen', aldus fractievoorzitter Gerard Mostert.

Huurders

Mensen die een woning huren kunnen helaas geen gebruik maken van de duurzaamheidslening. CU wil echter dat ook huurders kunnen profiteren van energiebesparende maatregelen. Een derde van de woningen in onze gemeente zijn huurwoningen. De gemeente maakt met Dunavie afspraken over het verder verduurzamen van deze woningen. Door het inzetten van de Groene Keuze van...  krijgen huurders de mogelijkheid om ook minder energie te verbruiken of zelf groene energie op te wekken. CU is hier blij mee. Toch moeten er grotere stappen worden gezet om de woningvoorraad in Katwijk energiezuiniger te maken. Dunavie heeft daarin een belangrijke rol en CU roept Dunavie om haar verantwoordelijkheid te nemen.

Bent u geïnteresseerd om zelf uw woning te verduurzamen kijk dan op www.katwijk.nl om een aanvraag te doen voor maatwerkadvies. Een subsidie aanvraag doen voor een duurzaamheidslening of de stimuleringslening. Samen maken we onze gemeente energieneutraal.

Meer Politiek nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer