Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

(V)is Katwijk: Sardien, Dorade en Tonijn

22 mei 2015

(V)is Katwijk is een simpele serie van Arie en Cor over visweetjes, opgenomen met huis-tuin-en-keuken film apparatuur, zonder filmploeg of budget. Inzet: Vis en Katwijk promoten! Recht door zee!

Het klimaat is wel degelijk aan het veranderen. Het water in de Noordzee wordt warmer en waterstromen lopen anders. Dat heeft ook gevolgen voor de Noordzee. Wat je een aantal jaar geleden niet voor mogelijk hield, is nu rieel. De populatie 'vreemde’ vissoorten schuift op en neemt toe. De scholen sardines (sardien op z'n Katwijks) waaien uit en de roofvissen die hiervan leven gaan daar weer achteraan. Tonijnen en Dorades. Je kunt ze vandaag met het beetje geluk aan het Katwijkse strand aan de haak slaan...

Bij de visboer kom je ze in ieder geval steeds vaker tegen. Ze worden 3 x per week vers aangeleverd en vinden gretig aftrek naar particulier en horeca. Ook veel buitenlanders zijn er gek op en dat is voor hen letterlijk en figuurlijk niet zo vreemd. Arie Kuyt zette namens Schuitemaker Vis zijn vistafeltje op voor de viswinkel in de 'grote’ Albert Heijn en vertelt… (vervolg/volledige versie van eerdere beeldsessie 'Katwijkers maken Dorade's klaar op Kreta').

Gratis fileermes
Alles over Katwijk geeft een messcherp fileermes weg. Bekijk het filmpje.

Meer (V)is en (V)lees Katwijk nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer