Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Goed voor Ogen - week

Saton-optiek-week-van-de-ogen
21 april 2016

Uw ogen verdienen uw aandacht en zorg. Hierbij hoort ook een goede Uv-bescherming zodra u in de zon gaat. Wist u echter dat gezonde voeding ook bijdraagt in meer bescherming van uw ogen? De kleurstoffen luteïne en zeaxanthine komen juist voor in het netvlies waarbij ze uw ogen beschermen tegen Uv-straling. Zonder deze bescherming zouden uw ogen snel achter uit kunnen gaan. De antioxidanten luteïne en zeaxanthine komen vooral voor in kleurrijke groentes, zoals in spinazie, boerenkool en oranje paprika. Tijdens de Goed voor Ogen-week, van 7 t/m 14 mei, besteden wij extra aandacht aan voeding en preventieve oogzorg.

Bescherm je ogen tegen Uv-straling

Bescherming van uw ogen houdt ook in dat u een goede zonnebril gebruikt, met een hoge beschermingsfactor. Schadelijke Uv-stralen zijn er altijd, en zeker bij zonneschijn. Ouders weten dat ze dan de huid van hun kinderen goed moeten beschermen, maar vergeten vaak een optimale UV-bescherming voor de (kinder)ogen. Kinderen spelen veel buiten en hun ogen zijn nog volop in ontwikkeling. Daardoor lopen ze meer risico op oogproblemen op latere leeftijd.

Daarom is het van belang om de eigen ogen, maar zeker die van uw kinderen goed te beschermen tegen Uv-stralen. Zodat ze gezond ouder kunnen worden. Kies een leuke zonnebril, en met de hoogst mogelijke E-SPF (UV beschermende) factor.

Heeft u vragen over ‘preventieve oogzorg’ of wilt u advies over een goede zonnebril?

Wij zien u graag in onze winkel.

Saton Optiek 

Meer Zorg & Welzijn nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer