Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Nieuwbouw DSV|Vlietstede bijna gereed

DSV-Vlietstede
03 maart 2016

Nog enkele weken en dan is het zo ver: dan kunnen de bewoners van de tijdelijke huisvesting van DSV|verzorgd leven, locatie Vlietstede, terug naar hun vertrouwde plek in het hart van Rijnsburg. Wel in een totaal nieuw pand, dat voorzien is van allerlei innovatieve toepassingen die de huidige zorg vraagt en met ruime moderne appartementen met de nieuwste voorzieningen voor ouderenzorg.

Begin april kunnen de bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe behuizing aan de Oude Vlietweg 50. De afgelopen periode hebben zij gewoond in de tijdelijke huisvesting aan de Waterboslaan in Rijnsburg. Ook daar was het goed toeven, vooral op het mooie terras met uitzicht op het water, waar veel ouderen graag naar de voorbij varende boten keken. De tijdelijke huisvesting zal niet leeg komen te staan. Er komen al gauw weer nieuwe bewoners om van dat mooie uitzicht te genieten. Half april zal namelijk de tijdelijke huisvesting in gebruik genomen worden door de bewoners van Duinrand, die hier zullen verblijven gedurende de nieuwbouw van locatie Duinrand.

Modern zorggebouw

Op de plek waar het oude Vlietstede in Rijnsburg stond staat nu een compleet nieuw en modern zorggebouw dat toekomstbestendig is gebouwd. Met het gereed komen van het nieuwe gebouw wordt op deze plek mogelijk gemaakt waar DSV|verzorgd leven zich al jaren sterk voor maakt: kleinschalige, persoonlijke en hoogwaardige zorg dichtbij, vanuit een gebouw met innovatieve voorzieningen die voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt aan zorg en welzijn. Ouderen die dat thuis door hun lichamelijke omstandigheden niet meer kunnen, krijgen hier de voorzieningen om binnen hun mogelijkheden zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven. In een eigen ruim en modern appartement, voorzien van de benodigde zorg. En voor cliënten met psycho-geriatrische klachten zoals dementie biedt het nieuwe Vlietstede zoveel mogelijk vrijheid terwijl zij toch in een veilige en verzorgde omgeving kunnen verblijven.

In het gloednieuwe zorggebouw in Rijnsburg wordt de laatste hand gelegd aan interieur en stoffering. Nog even, en alles is echt helemaal klaar voor de oplevering. Dan kunnen de eerste bewoners zich vestigen in hun ruime, moderne appartement en samen activiteiten ondernemen in de kleinschalige en sfeervol ingerichte huiskamers op de woongroepen. Locatiemanager Jenny Kuijt: ”We kijken er met elkaar natuurlijk erg naar uit om nu echt in dit nieuwe moderne gebouw onze cliënten de gewenste hoogwaardige zorg te bieden in een ruimte die daarvoor helemaal is toegerust”. Het nieuwe gebouw op de hoek van de Smidsstraat en de Oude Vlietweg bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw zijn 23 zorgappartementen ondergebracht voor cliënten met somatische aandoeningen, vier kamers voor kortdurende opvang en twee hospice-plaatsen.

Open Dag

Bent u benieuwd naar het nieuwe Vlietstede? Geïnteresseerden kunnen alvast een kijkje nemen in het nieuwe pand aan de Oude Vlietweg 50. In het kader van de landelijke Week van de zorg organiseert DSV|Vlietstede namelijk een Open Dag op zaterdag 19 maart a.s. van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen dan een rondleiding krijgen met uitleg over wonen en zorg in het nieuwe pand. Ook kunt u dan informatie krijgen over werken bij DSV, vrijwilligerswerk en uitleg over de digitale systemen (ECD) waarmee wordt gewerkt in de zorg. 

Meer Zorg & Welzijn nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer