Inloggen Mijn AOK

X

Registreren

Maak direct een gratis MIJN AOK account aan!

X

Themabijeenkomst mantelzorgondersteuning

Welzijnskwartier-helpt-mantelzorgers
05 april 2016

Het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert op donderdag 21 april in samenwerking met zorginstelling Topaz een bijeenkomst met als thema ‘kunt u als mantelzorger uw grenzen stellen’ voor mantelzorgers in de gemeente Katwijk. De middag wordt gehouden in de grote vergaderzaal van Locatie Overduin, Nachtegaallaan 5 te Katwijk. Quirine Slik (psycholoog) en Corrie van Dijk (maatschappelijk werker) gaan dieper op dit thema in. Ze geven uitleg en tips om zo goed mogelijk de balans te vinden tussen draagkracht en draaglast om toch zolang mogelijk voor uzelf en uw naasten te kunnen zorgen. De inloop is vanaf 13.15 uur en de bijeenkomst eindigt rond 15.30 uur. Aanmelden is verplicht en de toegang is gratis.

Mantelzorg betekent de langdurige zorg voor een familielid, vriend of kennis. U zorgt bijvoorbeeld voor iemand die een psychiatrische of lichamelijke aandoening heeft. Een mantelzorger is geen beroepsmatige zorgverlener, maar geeft zorg aan iemand met wie hij of zij een persoonlijke band heeft.

Soms doet een ander iets wat u niet prettig vindt. Hij of zij gaat over uw grenzen. Door grenzen te stellen maakt u duidelijk wat u wel en niet wilt. 

Veel mensen vinden het moeilijk om hun grenzen aan te geven. Het is goed om oog te houden voor uw grenzen. Zo kunt u meer grip krijgen op de balans tussen wat u aankunt en hoeveel hooi u op uw vork neemt. Grenzen stellen kan ook goed zijn voor de ander. U bent minder vaak geïrriteerd omdat u niet het gevoel heeft dat uw grenzen overschreden worden: en de ander weet waar hij of zij met u aan toe is.

Aanmelden kan tot en met 19 april telefonisch via de frontoffice van het Welzijnskwartier op 071-4033323 of digitaal via www.welzijnskwartier.nl/activiteiten

Meer Zorg & Welzijn nieuws Terug naar het overzicht

Laat uw mening horen, reageer!

Meer nieuws

© 1997-2017 Alles over Katwijk  |  Voorwaarden  |  Disclaimer